Детенце хубаво, пиленце любаво, къде под мишница с таз малка книжчица?С този рефрен

...
Детенце хубаво, пиленце любаво, къде под мишница с таз малка книжчица?С този рефрен
Коментари Харесай

С книжчица под мишница - БСП и ГЕРБ в спор подал ли е Борисов имунитета си

" Детенце хубаво, пиленце любаво, къде под мишница с таз малка книжчица? "

С този " рефрен " от известното детско стихче на уста, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ) и депутата от Българска социалистическа партия Георги Свиленски поспориха при започване на пленарното съвещание през днешния ден е ли е подал в реалност водачът на ГЕРБ Бойко Борисов декларация за отвод от имунитета си или не. Двамата си спретнаха самобитен спаринг с извършения по жанр, откакто Свиленски описа по какъв начин въпросната декларация въобще не била заведена в деловодството, с цел да отпътува за прокуратурата.

В отговор Желязков описа по какъв начин Свиленслки персонално отишъл в кабинета му, с цел да види с очите си документа. След което...

" Дори г-н Свиленски хвана досието, постави си я под мишката, с цел да я носи в стаята на Българска социалистическа партия. Играехме си на къде с таз книжчица под мишница, дърпахме се на вратата, с цел да мога да си я взема назад, само че вие имахте опцията да се запознаете с импортирания в деловодството документ.

Подаденото заявление е неотменимо и неоттегляемо. Веднъж подадено, то работи. Беше подадено тогава, когато беше обявено от тази естрада. "

Свиленски реши да отвърне в същия остроумен жанр:

" Аз с вас няма да диспутирам с таз книжчица под мишница къде съм тръгнал. В никой случай не бях тръгнал за стаята на Българска социалистическа партия, а бях тръгнал към деловодството на Народното събрание, където е мястото на заявката. Г-н Борисов ще е първият народен представител, чието искане за събаряне на имунитета не е качено на страницата на Народното събрание, заявката от него, че се отхвърля, не е качено. "

После социалистътразви тезата, че Борисов бил пленник на Желязков, тъй като имунитетът стоял на бюрото на втория " и във всеки един миг, в който той (Борисов) ви стане неуместен, вие ще го активирате ". На което залата се изсмя.

" Така че дано не трансформираме практиката " каузи на трупчета " в " заявление за освобождение на имунитет на трупчета ".

" Така че с тази книжчица под миишниица, в случай че желаете, дайте в този момент на някои от вашите заместници да води, а вие с книжчиицата - към деловодството на третия етаж да занесете имунитета към българската прокуратура " - продължи Свиленски.

Но парламентарният началник не се даде:

" Както вие персонално имахте опцията да се запознаехте, дори записахте, или искахте да снимате номер 493540049 от 7 юли 23 година... Защото вие имате предпочитание, господин Свиленски да имате самостоятелно запознаване. Явно имате нужда от по-висока степен на фамилиарност за запознаване с това заявление - имахте тази опция. "

" Ако желаете по-късно ще си поиграем отново на същия сюжет, мизансцен " книжчица под мишница ".

После Желязков разгласи, че с това се завършват изявленията по тематиката, макар желанието на социалистите да се изкажат.

" Вие го превръщате сега в спектакъл и ме карате и аз да вземам участие в този спектакъл, само че аз излизам сега от сцената на тази пародия ", постави точката той.

Борисов реши да подаде имунитета си в последна сметка предходната седмица, като това събитие бе изчетено от трибуната от Желязков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР